Stefan Brijs heeft primeur voor Deventer!

Verslag bijeenkomst Deventer Literair d.d. 13 maart 2022

Onze voorzitter, Henk van Baalen, die tevens de rol van interviewer vervult, opent de bijeenkomst. Verwelkomt de aanwezigen (±85 leden) en in het bijzonder de schrijver Stefan Brijs. Er ontspint zich een prettig gesprek tussen beide heren, alle twee met een onderwijs ervaring. Stefan Brijs is een Vlaamse schrijver, al 8 jaar woonachtig in Andalusië (Spanje). Hij heeft inmiddels een indrukwekkend aantal boeken op zijn naam. Veel titels zijn vanmiddag gelukkig ook te koop ten behoeve de leden van Deventer Literair.

“Stefan Brijs heeft primeur voor Deventer!” verder lezen

Jeanne Bieruma Oosting koos voor de moeilijke weg

 

De kunstenares Jeanne Oosting groeide op in een familie bestaande uit adel en patriciaat. Aan middelen en bezit geen gebrek. De familie was puissant rijk zoals dat dan heet. Een gespreid bedje, totdat Jeanne besloot om haar eigen weg te kiezen. Biograaf Jolande Withuis vertelde zondag 20 februari het interessante levensverhaal van deze eigenzinnige vrouw.

“Jeanne Bieruma Oosting koos voor de moeilijke weg” verder lezen

Pieter van Os vertelde het buitengewone verhaal van Mala

Journalist Pieter van Os (51) wilde iets over de Poolse geschiedenis schrijven, maar wist niet hoe. Een toevallige ontmoeting in Polen met een uit beeld geraakte Amsterdamse vriend zette hem op het juiste spoor: zijn Poolse oma uit Amstelveen had een interessant levensverhaal te vertellen. Van Os sleepte er vervolgens de Libris Geschiedenisprijs mee in de wacht.

“Pieter van Os vertelde het buitengewone verhaal van Mala” verder lezen