Pieter Waterdrinker vanuit Sint Petersburg te gast bij Deventer Literair

Op zondag 14 maart om 15.00 uur kunt u de lezing van Pieter Waterdrinker  “bijwonen”. Of hij in Sint Petersburg is of in Nederland weten we nog niet.
Mocht hij in Rusland zijn, dan zullen we hem vragen om ons even een blik te gunnen in de Tsjaikovskistraat, de straat waar hij woont en waar hij een prachtige roman over geschreven heeft: Tsjaikovskistraat 40.

De link stuur ik u vlak voor de lezing door. Alleen als u de contributie betaald hebt, ontvangt u de link. Dus check even of uw overmaking gedaan is aan onze penningmeester.
Pieter Waterdrinker, journalist en schrijver, werkte voor de De Telegraaf, de VPRO, en Vrij Nederland. Woonde lange tijd op de Canarische Eilanden en vestigde zich in 1996 in Rusland.  Daar schreef hij vele romans, waarvan het thema meestal de onmogelijkheid van de liefde is.
Rond zijn debuut: “Danslessen”  is een rel ontstaan, omdat er een klacht tegen het boek werd ingediend wegens smaad en antisemitisme. Waterdrinker werd door het gerechtshof Amsterdam vrijgesproken. Deze zaak is samen met het “Ezelproces” rond Gerard Reve en de “Katholieken affaire” van W.F. Hermans een bekende zaak in de Nederlandse juridische literatuur.
Zondag 14 maart spreekt Waterdrinker o.a. over : De rat van Amsterdam”, het boek dat in 2020 verscheen. Een boek, waarin sommigen mensen herkennen die in de Postcode Loterij een rol hebben gespeeld, verhaalt over de liefde voor de ongrijpbare Phaedra Mudmann. Ook Derk Sauer, journalist in Moskou, speelt een rol in het boek.
Waterdrinker laat in dit boek zien hoe nauw vervlochten de loterijwereld met de politiek en de media is en hoe makkelijk mensen zich laten corrumperen.
Tijdens de lezing kunt u vragen stellen, die aan de schrijver worden voorgelegd.
Mocht u de uitzending met Sophie Tak gemist hebben, dan kunt u hem nog bekijken op Youtube, via deze link.

Hartelijke groet,

Margot Jager
secretaris Deventer Literair